Metingsplan met oog op bouwaanvraag
Wil je verbouwingswerken uitvoeren aan een woning met of zonder architect? Vaak dient een bouwaanvraag opgemaakt te worden. Het is altijd interessant om de bestaande toestand te laten opmeten door een landmeter vooraleer er werken uitgevoerd worden.
Bij een opmeting voor een bouwaanvraag worden naast de gebouwen, straat, afsluitingen, ... ook onderstaande zaken opgemeten:
- Verhardingen: de verschillende soorten verhardingen met een gedetailleerde hoogtemeting
- Gebouwen: de contouren alsook openingen zoals ramen, deuren en poorten alsook de vloerpas op gelijkvloers
- Eigendomsgrenzen: afsluitingen, muren, ….
- Straatmeubilair: elektriciteitskasten, verlichtingspalen, banken, speelelementen, palen, …
- Natuur: bomen, hagen, struiken, grasperken, vijvers …
- Leidingen en deksels van rioolnetwerk, gas en waterleiding, trekleiding, ...
Er wordt een plan in PDF en DWG opgemaakt met geannoteerde hoogtes. Eventueel kunnen er hoogtelijnen getekend worden en terreinprofielen gemaakt. Plan kan in Lambert72-coordinatenstelsel alsook in een lokaal coördinatenstelsel afgeleverd worden. Dit plan kan dan afgegeven worden aan de architect, zodat die meteen kan beginnen met ontwerpen.
Bijkomend: gabarieten, gevelzichten en snedes
Indien er aan een bestaande woning wordt aangebouwd, of wanneer het volume van de bestaande te slopen gebouwen moeten berekend worden, worden de gevels van de gebouwen best opgemeten. Er wordt dan een plan opgemaakt waar de voorgevel, zijgevels en achtergevel of eventueel doorsnedes uitgetekend zijn. Afhankelijk van de vraag kunnen ramen, deuren, poorten, balkonnen, dakkapellen, details, … ook uitgetekend worden. Alles wordt ten opzichte van een referentiehoogte geplaatst. De gevels worden ingekleurd afhankelijk van het soort materiaal en op verschillende plaatsen worden hoogtes geannoteerd. Zo weet de architect waar er aangesloten moet worden met een nieuw ontwerp.